Η ιστορία πίσω από τα θρυλικά γυαλιά ''Rayban''

Posted by mtsami 06/12/2017 0 Comment(s) tsamiopticals,

 

Ογδόντα ένα χρόνια μετρούν τα αγαπημένα γυαλιά «Ray-Ban». Η γνωστή εταιρεία πάντα πρωτοπορεί και προσελκύει νέους φίλους και πελάτες. Τόσα χρόνια άψογη ποιότητα, πρωτότυπα σχέδια. Όπως είναι φυσικό η ιστορία της περιλαμβάνει πολλές ιστορίες, μύθους και λάμψη!

 

Το 1929, ο Στρατηγός MacCready ζήτησε από τη Ray-Ban να κατασκευάσει ένα νέο τύπο γυαλιών, για την Πολεμική Αεροπορία. Ζήτησε να προστατεύουν τους πιλότους από το θάμπωμα όταν βρίσκονταν σε μεγάλα υψόμετρα, εξασφαλίζοντας συγχρόνως ευκρινή πεδία ορατότητας. Ήταν μια πρόκληση για την εταιρεία. Έτσι γεννήθηκαν τα ANTIGLARE γυαλιά της Ray-Ban, με πράσινους φακούς. Το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε για πώληση στο κοινό, το 1936, είχε πλαστικό σκελετό και το κλασικό σχήμα Aviator. 

 

Τα πρώτα χρόνια η Ray-Ban προσπάθησε να προωθήσει τη λειτουργικότητα των νέων γυαλιών, τα οποία απευθύνονταν στους λάτρεις των αθλημάτων και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν το απαραίτητα σε πιλότους, αστυνομικούς, κυνηγούς, ψαράδες.

Τότε συστήθηκαν και στο Hollywood όπου άρχισαν να εμφανίζονται περίπου το 1952. 

 

Λίγα χρόνια αργότερα τα γυαλιά Wayfarer της εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας «Breakfast at Tiffany’s», με την Audrey Hepburn.

 

Στη συνέχεια η εταιρεία στόχευσε και σε ειδικές κατηγορίες πελατών. Κυκλοφόρησε ειδικά γυαλιά για σκι και ορειβασία. Τα μοντέλα αυτά διέθεταν φακούς καθρέφτες, οι οποίοι προστάτευαν τα μάτια των χρηστών από το αντανακλώμενο θάμβος του χιονιού, καθώς και δερμάτινα πλευρικά προστατευτικά, επίσης για προστασία από το φως του ήλιου. Ακολούθησε και η ειδική σειρά για τους παίκτες του γκολφ.

 

Φτάνοντας στη δεκαετία του ’80 τα Ray Ban… πρωταγωνιστούν στις ταινίες Blues Brother’s, Risky Business και Top Gun. Οι πωλήσεις τους εκτοξεύονται στα ύψη. Μέχρι σήμερα τα μοντέλα της ξεχωρίζουν και έχουν φανατικούς οπαδούς! Ανάμεσά τους αμέτρητοι celebrities που δεν τα αποχωρίζονται στιγμή.

 

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ RAY BAN 

 

 

Δείτε ορισμένα μοντέλα που έχετε αγαπήσει....

                                       Για περισσότερα δείτε εδώ