Η οθόνη κάνει κακό στα μάτια

Posted by mtsami 06/12/2017 0 Comment(s) tsamiopticals,

 

 

 

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ζωή μας εξαρτάται σε ανεξέλεγκτα μεγάλο βαθμό από τη χρήση μιας οθόνης. Τα παιχνίδια στον υπολογιστή, η παρακολούθηση βίντεο και η στροφή στα e-books είναι από τις συνηθέστερες χρήσεις αυτών των συσκευών.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η χρήση της οθόνης κάνει πολύ κακό στην όραση, καθώς περιορίζει στο 1/3 το βλεφάρισμα των ματιών. Από τα συχνότερα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι το υπερβολικό δάκρυσμα, ένδειξη που υποδηλώνει έντονο πρόβλημα ξηρότητας. Τα προβλήματα μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά, αφού, όπως εξηγούν, η χρήση των smartphones μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μυωπία.

 

Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι το 30% των ανθρώπων δεν απευθύνεται ποτέ σε γιατρό για να αντιμετωπίσει τα ενοχλητικά συμπτώματα και αρκείται στην αναζήτηση κάποιας «λύσης» από το internet, ενώ ένα 10% παραδέχεται ότι απλά τα αγνοεί.

 

Απολαύστε τα προνόμια των νέων τεχνολογιών προφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα μάτια σας

 

 

Ο νέος τεχνολογίας φακός προφυλάσσει τον οφθαλμό από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες, φιλτράροντας αυτήν την ακτινοβολία, περιορίζοντας το μέχρι και 95%. Με τον τρόπο αυτό βοηθούν τον διοπτροφόρο να απολαμβάνει τα προνόμια των σύγχρονων τεχνολογιών, περιορίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την χρήση τους. Παρέχουν μέγιστη προστασία σε όσους εργάζονται σε γραφείο ή περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους σε εσωτερικούς χώρους με συνθήκες τεχνητού φωτισμού, αλλά και για τα παιδιά που συνήθως περνούν πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες υπολογιστή, τηλεοράσεων LED, smartphones και tablets.

 

Κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές, μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά τις βλάβες στα μάτια και να βελτιώσουμε γενικότερα την υγεία μας