Sunglasses for Kids

Posted by mtsami 06/12/2017 0 Comment(s) tsamiopticals,

 

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά, ο ήλιος τις περισσότερες ημέρες μας κάνει την χάρη να φωτίζει απλόχερα τα πρωινά μας και τα γυαλιά ηλίου που είναι φέτος της μόδας μας έχουν κλέψει την καρδιά!
 
Επειδή τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο έξω από ό, τι οι ενήλικες, οι ειδικοί λένε ότι σχεδόν το ήμισυ της έκθεσης ενός ατόμου στην υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ζωής του,πραγματοποιείται μέχρι την ηλικία των 18 ετών. 

 

Από ποια ηλικία πρέπει να φορούν τα παιδιά γυαλιά ηλίου;

 

Δεν υπάρχει κάποιο κατώτερο όριο από το οποίο και μετά να επιτρέπεται η χρήση των γυαλιών ηλίου. Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα βρέφη απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα να φοράνε γυαλιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να μας μιμηθούν. Επομένως η απάντηση είναι ότι ένα παιδί ξεκινά να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του. Η ηλικία αυτή διαφέρει από παιδί σε παιδί, καθώς άλλα παιδιά φορούν με ευχαρίστηση γυαλιά ηλίου από ενός έτους ή και μικρότερα, ενώ άλλα δεν τα ανέχονται ακόμα και στα τρία ή τέσσερά τους χρόνια. Μια μέση ηλικία ωστόσο είναι τα 2-3 έτη. Για τα μικρότερα βρέφη, η χρήση καπέλου και στέγαστρου στο καρότσι τους είναι ουσιώδης για την αποφυγή των επιβλαβών συνεπειών του ήλιου.

 


 

 

Δείτε, λοιπόν, τι να προσέχετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας:

 

 

1) Αγοράζετε γυαλιά ηλίου αποκλειστικά από καταστήματα οπτικών.

Τα γυαλιά ηλίου που πωλούνται σε καταστήματα παιδικών ρούχων και παιχνιδιών, ακόμα και επωνύμων, όσο στιλάτα ή φθηνά κι αν είναι, δεν έχουν πάντα ελεγχθεί ώστε να έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Ένας ακόμα λόγος για να απευθύνεστε πάντα σε οπτικούς, πριν επιλέξετε γυαλιά ηλίου για το παιδί, είναι για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε σωστά, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, τις ανάγκες του και τις ιδιαιτερότητές του. Μαζί με τα γυαλιά και την θήκη, ο οπτικός θα σας δώσει και τα σχετικά έγγραφα γνησιότητας και πιστοποίησης των γυαλιών.

 

 

2) Οι φακοί σε ένα παιδικό γυαλί ηλίου θα πρέπει να είναι πολωτικοί (polarized), οργανικοί (για να μην σπάνε) και απορροφητικοί στην ηλιακή ακτινοβολία.

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να μπλοκάρουν κατά 99-100% τόσο τις UVA όσο και τις UVB ακτίνες. Επίσης, όσο περισσότερο δέρμα γύρω από το μάτι του παιδιού καλύπτουν, τόσο το καλύτερο.

 

 

 

3) Ο σκελετός στα παιδικά γυαλιά ηλίου θα πρέπει να είναι ανθεκτικός, από εύπλαστο υλικό που δεν σπάει .

Ψάξτε για γυαλιά ηλίου που έχουν ελαστικούς σκελετούς, κατασκευασμένους από καουτσούκ, για να αποφευχθεί το σπάσιμο και πιθανός τραυματισμός των ματιών ή του προσώπου.Ο σκελετός των γυαλιών τους πρέπει να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής τους, όχι με το στιλ σας.Να εφαρμόζει άνετα στη μύτη και πίσω από τα αυτιά και να υπάρχει καλή κάλυψη της περιοφθαλμικής περιοχής (γύρω από το μάτι).

 

 

4) Δοκιμάστε και εσείς τα γυαλιά.

Όχι, δεν εννοούμε να τα «κλέψετε» από το παιδί, όσο χαριτωμένα κι αν σας φαίνονται, αλλά να τα κρατήσετε μπροστά στα μάτια σας για να επιβεβαιώσετε ότι δεν είναι γρατζουνισμένα, στραβά ή δεν έχουν κάποιο άλλο ελάττωμα που παραμορφώνει την όραση. Τα πολύ μικρά παιδιά δεν ξέρουν πώς να παραπονεθούν αν τα γυαλιά τους έχουν κάποιο πρόβλημα, οπότε είναι στο χέρι σας να διασφαλίσετε την ποιότητα των γυαλιών τους.

 

 

5) Αφήστε το παιδί να διαλέξει.

Αφού έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω στα γυαλιά ηλίου του παιδιού σας, καταλήξετε σε κάποια σχέδια κατάλληλα για την ηλικία και τις ανάγκες του και, ανάμεσα σε αυτά, αφήστε το παιδί να διαλέξει αυτό που προτιμά. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί θα χαρεί με την αγορά αυτή καθώς τα παιδιά συχνά δεν θέλουν να «φορτώνονται» με πολλά αξεσουάρ και θα αποφύγετε τυχόν γκρίνιες, ότι τα γυαλιά που του πήρατε δεν του αρέσουν.

 

Αν αρνείται παρόλα αυτά να φορέσει γυαλιά ηλίου;

 

Μερικές φορές είναι δύσκολο έως ανέφικτο να πείσεις ένα παιδί να φορέσει γυαλιά ηλίου. Αν δεν τα καταφέρετε:

• φροντίστε να φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο, τουλάχιστον 7,5 cm ώστε να καλύπτονται τα μάτια του στην σκιά.

• αποφύγετε τη έκθεση στον ήλιο τις ώρες αιχμής 11πμ-4μμ.

• μην ξεχνάτε να είστε καλό παράδειγμα προς μίμηση!

 

Χαρείτε τον ήλιο χωρίς φόβο, αλλά με προσοχή!