Γυαλιά Ηλίου Πολωτικά (Polarized)

Posted by mtsami 01/11/2017 0 Comment(s) tsamiopticals,

Φανταστείτε πως στέκεστε στην όχθη μίας λίμνης ένα ήρεμο πρωινό. Αυτό που βλέπετε είναι μία γυαλιστερή-σαν καθρέπτης-επιφάνεια του νερού, χωρίς λεπτομέρειες και με χαμηλό contrast των χρωμάτων. Φορώντας τα πολωτικά σας γυαλιά αυτός ο "γυαλιστερός καθρέπτης" αντικαθίσταται με μια εικόνα με λεπτομέρειες, βαθιά χρώματα και πολύ καλή αντίθεση. Αυτό είναι το πρακτικό αποτέλεσμα των πολωτικών φακών. Οι φωτογράφοι τούς χρησιμοποιούν για να προσθέσουν πιο έντονα χρώματα και πιο βαθιά αντίθεση στις φωτογραφίες τους!

 

 

 

 

Οι πολωτικοί φακοί είναι κατασκευασμένοι από μία ειδική πολωτική ταινία που εφαρμόζεται στην μπροστινή επιφάνεια του φακού. Αυτή η ταινία φιλτράρει τις ακτίνες του φωτός βελτιώνοντας την όραση σε συνθήκες έντονου φωτός και λάμψης, προστατεύοντας παράλληλα τους οφθαλμούς από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αν συνδυαστούν μάλιστα με αντιανακλαστικά φίλτρα, τότε οι πολωτικοί φακοί είναι οι ιδανικοί φακοί για τον ήλιο και για κάθε περίσταση: θάλασσα, χιόνι αλλά και μέσα στην πόλη!

 

 

 

 

Πολωτικά γυαλιά ηλίου

Εδώ και πολλά χρόνια, οι αλιείς και οι αθλητές της θάλασσας χρησιμοποιούν πολωτικά γυαλιά ηλίου για μείωση της αντανάκλασης από το νερό,στο οποίο ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως η δημοτικότητα των πολωτικών γυαλιών ηλίου έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, όπως φυσικά και η διαθεσιμότητα. Τα οφέλη των πολωτικών γυαλιών ηλίου απολαμβάνουν πλέον και άλλες κατηγορίες, όπως οι λάτρεις των υπαίθριων σπορ, οι οδηγοί και αυτοί που κάνουν ολοήμερη και συνεχή χρήση των γυαλιών ηλίου.

 

 

 

Εκτός από τους "θαλασσόλυκους", αυτοί που επωφελούνται πάρα πολύ από τα πολωτικά γυαλιά ηλίου είναι οι σκιέρ, οι παίκτες γκολφ, οι ποδηλάτες, και όσοι αρέσκονται στο jogging και οι οποίοι απολαμβάνουν μια σαφέστερη εικόνα χωρίς αντηλιά και ενοχλητικές λάμψεις. Επίσης αυτά τα γυαλιά ηλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την οδήγηση, αφού μπορούν να μειώσουν τις ανακλάσεις του φωτός που έρχονται από μια μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια, όπως το παρ-μπριζ του αυτοκινήτου ή η άσφαλτος του δρόμου. Τα πολωτικά γυαλιά ηλίου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και από άτομα με ευαισθησία στο φως μετά από χειρουργική επέμβαση καταρράκτη.

 

 

 

Πώς λειτουργούν οι πολωτικοί φακοί ηλίου;

Το φως που αντανακλάται από επιφάνειες όπως η επίπεδη άσφαλτος του δρόμου ή τα ήρεμα νερά της θάλασσας ή μιας λίμνης είναι κατά μεγάλο ποσοστό οριζόντια πολωμένο. Καθώς αυτό το φως εισέρχεται στον οφθαλμό, προκαλεί το λεγόμενο θάμβος. Αυτό το οριζόντια πολωμένο φως μπολκάρεται από τα πολωτικά φίλτρα των φακών των γυαλιών, που έχουν κάθετο προσανατολισμό. Το αποτέλεσμα; Ελαχιστοποίηση της ενοχλητικής και μερικές φορές επικίνδυνης αντηλιάς.